Actueel

Nieuws

De eerste huurovereenkomsten zijn getekend! Lokaal nieuws dinsdag 07 mei 2019

De eerste huurovereenkomsten zijn getekend!

Onlangs zijn de eerste huurovereenkomsten getekend! Een gezellige avond met diverse afspraken, natuurlijk met een heerlijk drankje bij Theehuis Bij van Bruggen in Deventer.

De bouw is in volle gang! Lokaal nieuws vrijdag 15 maart 2019

De bouw is in volle gang!

De aannemer PHB uit Deventer is druk in de weer met de woningen in Steenbrugge. De woningen beginnen steeds meer vorm te krijgen en de verwachting is ook rond de zomer op te kunnen leveren aan de nieuwe huurders.

De aannemer PHB uit Deventer is druk in de weer met de woningen in Steenbrugge.
De woningen beginnen steeds meer vorm te krijgen en de verwachting is ook rond de zomer op te kunnen leveren aan de nieuwe huurders.

Volg hieronder de fotorapportage

Besparen op energiekosten, hoe doe je dat? Lokaal nieuws maandag 11 februari 2019

Besparen op energiekosten, hoe doe je dat?

De kosten voor gas en elektriciteit vormen een flink deel van je woonlasten. Weet jij hoe je daarop kunt besparen?

Wonen is best duur. Volgens onderzoek van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) gaat gemiddeld een derde van ons inkomen eraan op. Naast de huur of de hypotheek heb je nog andere woonlasten. Denk bijvoorbeeld aan belastingen, je woonverzekeringen en natuurlijk energie. Vooral dit laatste is een flinke kostenpost.

Gas en elektra

De gemiddelde hoogte van de energierekening is in Nederland ongeveer € 1.800 per jaar. Zo’n € 1.000 hiervan gaat op aan gas, de rest aan elektriciteit en vaste kosten. Woon je in een appartement? Dan zul je wat minder energie gebruiken. Maar heb je een (half-)vrijstaande woning, dan ben je juist duurder uit.

Besparen

Het goede nieuws is dat bijna iedereen in Nederland kan besparen op zijn energierekening. Door je huis te verduurzamen, maar ook door je gedrag aan te passen. Wist je bijvoorbeeld dat korter douchen een gemiddeld gezin zo maar € 100 per jaar oplevert?

Doe de DuurzaamheidScan

Een duurzaam huis heeft goede isolatie, een energiezuinige verwarming en liefst ook zonnepanelen op het dak. Wil je weten wat jij kunt doen? Doe dan onze DuurzaamheidScan. Binnen een paar minuten weet je dan precies welke verbeterpunten er zijn, wat dat ongeveer kost én wat het oplevert.

Huis meer waard

Als je je huis duurzamer maakt, krijg het een beter energielabel. En hoe hoger het energielabel, hoe meer je huis waard is. Volgens onderzoek van TIAS VastgoedLab levert een huis met energielabel A gemiddeld € 19.000 meer op dan een huis met het niet-zuinige label G. En als je de woning wilt verkopen, gaat dat met energielabel A of B een stuk sneller.

Verbouwing financieren

Je kunt de verduurzaming van jouw huis op verschillende manieren bekostigen. Met spaargeld, een hogere hypotheek of een gunstige lening. Voor bepaalde aanpassingen zijn er zelfs subsidies.

Mogelijkheden op een rij

Heb je nog vragen over dit artikel of wil je weten hoe jij jouw duurzame huis het beste kunt financieren? Maak dan eens een afspraak met me. Ik zet jouw mogelijkheden graag voor je op een rij. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

Meer weten?

Heb je een vraag over dit bericht of wil je meer weten over financieel advies? Neem dan gerust contact met me op.

A. Bianco, Bianco Hypotheken
Keulenstraat 19 c, 7418 ET Deventer.
Tel. 06 - 11817577 Stuur mij een mail

Dit bericht stond eerst op de website van LevenWonen .

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Deventer.

Aanmelden