Lokaal nieuws vrijdag 20 januari 2023 Bron: Park Nova

De sloop gaat beginnen!

Goed nieuws! De onherroepelijke omgevingsvergunning voor de start van de sloop en de bouw van Park Nova is een feit. Hier zijn wij ontzettend blij mee. De sloop en de bouw van Park Nova gaat beginnen! 

Circulair slopen
Op de bouwlocatie is nu een kantoorpand gevestigd dat gaat plaatsmaken voor Park Nova. Dit pand heeft waarde en wij hebben een hart voor duurzaamheid. Deze twee komen samen in het circulair slopen. Een circulaire sloop heeft meerdere voordelen: 

Voordeel 1: je hergebruikt grondstoffen
Bij circulair slopen worden minstens 99% van alle materialen gerecycled. Hierdoor wordt optimaal gebruik gemaakt van alle materialen waardoor er sprake is van een maximaal waardebehoud.

Voordeel 2: de producten gaan langer mee
Je kunt er van uitgaan dat bij circulair slopen de producten vele malen langer meegaan. Dit komt vanwege het feit dat ruim 95% van alle producten gerecycled of hergebruikt worden. Producten die anders als afval beschouwd worden krijgen bij circulair slopen een tweede leven, waardoor er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. Tweedehands bouwmaterialen zijn niet alleen voordeliger, maar ook beter voor het milieu.

Voordeel 3: CO2-uitstoot wordt verminderd
Door middel van circulair slopen wordt een grote hoeveelheid aan CO2-uitstoot bespaard. Ga uit van minstens 32 kubieke meter aan cO2-uitstoot in vergelijking tot traditionele sloopprojecten, wat een groot verschil uitmaakt.

Voordeel 4: Er is veel minder bouwafval

Meer weten over Park Nova

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Deventer.

Aanmelden