Specialisten


Ga je zelf bouwen, dan kun je je huis helemaal naar jouw wens laten ontwerpen. Maar heb je je oog laten vallen op een nieuwbouwproject, dan denk je vaak dat een eigen draai aan de woning geven lastig is. Niet als je met Claire Pot-Boswinkel van Orjohn in zee gaat! Zij weet namelijk elke standaard woning om te toveren tot een unieke woning. Een woning die op het lijf van de bewoners geschreven is.

‘Een fijn huis is meer dan de juiste kleurstelling en inrichting. Het is jouw unieke huis dat jouw identiteit moet krijgen. En al heeft je woning dan misschien wel dezelfde basis als de andere woningen van het project, met kleine veranderingen of verbouwingen, zo kun je van elk huis jouw unieke woning maken’, zegt Claire, eigenaresse van Orjohn advies.

Bij een nieuwe woning is er altijd wel iets dat je niet prettig of handig vindt. Een grotere keuken of net anders gesitueerd. Schakel je direct in het begin Claire in, dan kan zij met je meekijken en meedenken. Door het maken van een aantal schetsen, geeft ze je snel een indruk wat er allemaal mogelijk is met een huis. Qua inrichting en kleur, maar ook door toch een serre of uitbouw. Of door iets afwijkends te doen in de ontwerpfase waardoor je een wauw-effect krijgt. Uiteraard altijd gebaseerd op jouw wensen, want je huis is vooral voor jezelf.

Claire werkt graag met natuurlijke materialen. Het wauw-effect combineren met rust en zorgen dat alle ruimte die er is, ook functioneel wordt, is haar specialiteit. Daarbij maakt het niet uit hoe groot of klein een kamer is. Door een goede basis te maken die zowel rustig als comfortabel is, kun je later zelf makkelijker eigen items toevoegen.

Inspiratie haalt ze uit het diverse dingen, onder andere uit New York, waar overal wel iets inspirerend en waanzinnigs te zien is. Nadat ze binnenhuisarchitectuur gestudeerd had, heeft ze met een aantal kunstenaars samengewerkt voor met name zakelijke panden. Omdat interieur in die tijd nog minder aan de orde was, heeft Claire ook een opleiding tot taxateur gevolgd. Een combinatie die haar nu prima van pas komt. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Met een familie vol bouwkundige, is het Claire met de paplepel ingegoten en ligt daar haar liefde. Niet gek dus dat ze snel kan inschatten wat er met een ruimte gedaan kan worden en wat voor effect een (kleine) verbouwing kan hebben.

Dat Claire het werk doet dat ze leuk vindt, zie je overal in terug. Het is haar doel om mensen blij te maken met haar creatie, het echte ‘wauw-effect’ te creëren dus. Extremen op te zoeken en voorleggen. ‘Ik schets wat er allemaal kan’, zegt ze, ‘maar het is aan jou om aan te geven waar jij blij van wordt. Het is niet mijn huis, het moet als het klaar is, echt helemaal jouw thuis zijn!’

Door haar bouwkundige relaties kan ze binnen Orjohn Advies ook bouwkundige keuringen aanbieden zoals een aankoopkeuring, verkoopkeuring maar ook een opleveringskeuring. Zo worden direct al tijdens de oplevering alle bouwkundige gebreken van je nieuwe woning geconstateerd en gemeld aan de aannemer. Een keuring die overigens ook al tijdens het bouwproces kan worden ingezet, om zo vertraging te voorkomen.

Tot slot kan Claire je ook nog helpen door een taxatie voor aankoop, verkoop of hypotheek te verzorgen. Zo weet je direct ook wat de waarde van je woning is en/of wat de woning na verbouwing waard is. Erg handig als je voor een verbouwing een hogere hypotheek nodig hebt.

Kortom Orjohn Advies helpt je graag met het vertalen van jouw woonwensen naar een realiseerbaar plan.

Orjohn Advies
Bronsinklaan 44, 7421 EP Deventer
0570 511 017
www.orjohntaxaties.nl