Specialisten

“Ik houd niet van een standaardaanpak. Het liefst zoek ik samen met mijn klanten naar nieuwe, originele invalshoeken, gebaseerd op hun smaak en voorkeuren. Uiteindelijk is dat de belangrijkste reden waarom zij een interieuradviseur inschakelen: dat er een ontwerp tot stand komt dat volledig aansluit bij hun wensen, maar met elementen waar ze zelf niet aan gedacht zouden hebben.”

Nannett heeft haar eigen onderneming - sinds maart 2014 - niet voor niets Nett Even Anders genoemd. Die naam is natuurlijk veelzeggend: als interieuradviseur bedenkt ze ontwerpen die in het oog springen, die een eigen stijl en sfeer hebben, die onderscheidend zijn en dus…Nett Even Anders.

Dat zit er bij haar al van jongs af aan in. “Creëren, bedenken, ontwerpen, uitproberen – daar kun je me ’s nachts voor wakker maken”, zegt ze. “Eigenlijk ben ik continu bezig met vormen, kleuren en beelden. Elk interieur inspireert me, ik kijk naar mogelijkheden en manieren om een woning een herkenbare uitstraling te geven.”

Ze spreekt mede uit eigen ervaring. “Ik woonde voorheen in een jaren-dertigwoning waar het huis van zichzelf als sfeer had. Nu is ons nieuwe nieuwbouw huis vond ik het een uitdaging om het gezellig te maken. Door creatief kleurgebruik, veel verschillende materialen, bijvoorbeeld grove gordijnen,  houten elementen en sfeervol behang kun je sfeer scheppen. Ook mijn huidige huis krijgt regelmatig een make-over.” Kenmerkend voor Nett Even Anders is ook de aandacht voor duurzaamheid. “Ik geef aan welke mogelijkheden er zijn op dat gebied. Zo heb ik thuis bijvoorbeeld gordijnen van 100 procent gerecycled polyester en een duurzame marmoleumvloer.”

Creatief

Nannett is ook op andere gebieden creatief. Ze ontwikkelde zich tot bruidsfotografe, maar is ook thuis in het grafisch vormgeven van het fotoalbum en uitnodigings- en andere kaarten. Alles met een eigen stijl en sfeer: niet standaard, maar puur en spontaan. Hetzelfde geldt voor haar interieuradviezen. “Ik heb een opleiding tot etaleuse gevolgd en werkte in woon- en kledingwinkels, maar merkte al snel na mijn afstuderen dat ik meer wilde: het creëren, indelen en ontwerpen van ruimtes, en daar iets bijzonders van maken, daar ligt echt mijn hart.”

Toch heeft ze geen eigen ‘handtekening’, maar zijn haar adviezen en ontwerpen juist veelzijdig. “Omdat woningen heel erg van elkaar kunnen verschillen, gaat het in mijn ontwerpen alle kanten op: stoer, industrieel, landelijk, chique, strak, vintage of een combinatie van stijlen. Ik richt me op wat de klant wil. Aan de hand van jouw interieurwensen maak ik een uitgebreid interieurplan.”

Dat begint met een kennismakings- annex intakegesprek. “Ik merk vaak dat mensen bij het inrichten van hun woning tegen allerlei problemen aanlopen waar ze zelf niet goed uitkomen. Zeker bij een pas opgeleverde nieuwbouwwoning begin je echt vanuit het nulpunt. Dan is het best lastig om sfeer en gezelligheid te creëren. Ik stel gerichte vragen om je smaak en voorkeuren te achterhalen, maar ik laat je ook aangeven wat je nu al goed vindt. Van daaruit kijken we wat we kunnen toevoegen.”

Moodboard

Nannett laat de informatie bezinken en gaat er creatief mee aan de slag. “Ik verzamel ideeën die erbij aansluiten, bijvoorbeeld op Pinterest en sociale media. Ik maak het zo visueel mogelijk, via een  moodboard dat aangeeft welke sfeer we zoeken. Als de klant zich daarin kan vinden, zoeken we samen verder en werken we toe naar het eindresultaat. Dat presenteer ik met een kleuradvies, waaiers en stalen, zodat je thuis kunt vergelijken. Ook ideeën voor behang, voor eventuele nieuwe meubelen en stoffen zet ik op een rij, in een 2D- of 3D-presentatie, afhankelijk van wat je wilt en wat je budget is. Het eindresultaat presenteer ik in een boekwerk en een afzonderlijk moodboard. Ik probeer al mijn keuzes zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven en te motiveren.”Het moodboard is de verzameling van ideeën en sferen die passen bij jouw eigen interieurstijl. Ook kan Nett Even Anders een compleet nieuw indelingsplan maken voor elke afzonderlijke ruimte in je huis. “Ik zoek naar slimme oplossingen. Ook wanneer een ruimte klein of onpraktisch is, kunnen we er samen iets moois van maken, zodat alle woonfuncties optimaal tot hun recht komen.”

Meer weten? Maak een vrijblijvende afspraak voor een intake. En laat Nett Even Anders jouw huis omtoveren tot een droomhuis!

Nett Even Anders
Nannett: T 0643212365
info@nettevenanders.nl
www.nettevenanders.nl