Specialisten

Investeer in je oude woning om deze sneller te kunnen verkopen

Wanneer je bezig bent met de bouw van een nieuwbouwwoning, dan wil je vaak zo snel mogelijk van je oude woning af. Maar wat, als je een hele specifieke smaak hebt waar andere mensen zich niet bij thuis voelen? Of je woning is gedateerd? Dan kan het raadzaam zijn een vastgoedstylist in te schakelen. Een vastgoedstylist ziet door jouw spullen heen de ruimte die je huis biedt en zorgt ervoor dat je je huis goed kunt presenteren voordat het de markt op gaat.

Jolanda Cornegoor van Alvast Goed! Vastgoedstyling is zo’n vastgoedstylist. “Wanneer je ergens woont dan verzamel je spullen om je heen die bij jou passen en de sfeer van jouw woning bepalen. Dat wil echter niet zeggen dat die sfeer ook bij een potentiële koper past. Voor de verkoop van je huis is het belangrijk je huis op een manier te presenteren dat een potentiële koper geïnteresseerd raakt. Een eerste indruk is van groot belang. Wist je dat de eerste vijftien seconden bepalen of een huis goed aanvoelt?”

Zo stond deze kamer gepresenteerd:                                             Het resultaat na styling:

          

Vastgoedstyling gaat, in tegenstelling tot wat mensen vaak denken, niet alleen maar over het opruimen van persoonlijke spullen. Het gaat ook over zaken als lichtinval, zichtlijnen, focuspunten, inrichting en kleur. “Een muur in een lichtere kleur verven, of een ander soort gordijn ophangen, kan soms al wonderen doen voor de verkoop en de verkoopprijs van een woning.”

Een voorbeeld: een woning staat al twee jaar te koop, waarvan er in het laatste jaar geen bezichtigingen meer zijn geweest. Jolanda neemt de foto’s op Funda onder de loep en constateert dat het huis op de foto’s erg donker lijkt. Eenmaal in het huis valt Jolanda de enorme raampartij op waardoor het juist erg licht is in huis. Een donker kastje en een donkere bank worden weggehaald en op de nieuwe foto’s wordt de nadruk gelegd op hoe mooi licht het in de kamer is. De woning is twee maanden later verkocht.

Zo stond deze kamer gepresenteerd:                                             Het resultaat na styling:

        

Wanneer je snel van je woning af wilt of graag het maximale uit de verkoop van je huis wilt halen, is het zinvol om een vastgoedstylist aan het werk te zetten in je huis. Zij ziet dingen die je zelf niet meer ziet maar die de waarde en verkoopbaarheid van het huis groter maken. “Als een huis al langer te koop staat, zijn de eigenaren vaak geneigd om dan maar de vraagprijs te verlagen. Terwijl als je een beetje investeert in je woning, dat helemaal niet nodig hoeft te zijn.”

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.